Selamat Datang di Budak Conan

TERKINI! Pesawat Terbabas Lagi.. Ada Mati?

Tuesday, 23 July 20130 comments


Sepuluh orang mengalami kecederaan ringan apabila gear pendaratan hadapan sebuah pesawat jet Southwest Airlines patah selepas mendarat di Lapangan Terbang LaGuardia New York.

Ya.. Jet Southwest Airlines bukan AirAsia seperti gambar yg tertera di atas. Tiada kematian dilaporkan..

Penerbangan Southwest 45 telah mendarat di LaGuardia dari Nashville kira-kira 5:40 pm (waktu tempatan) apabila kemalangan itu berlaku. Bahagian hadapan jet biru dan oren menyembah bumi selepas pesawat itu berhenti, dan penumpang dipindahkan keluar dari pesawat menggunakan gelungsur kecemasan.

"Pesawat itu terbabas ke landasan pada bahagian hadapan dan kemudian terbabas di kawasan rumput antara landasan dan 'taxiway' foxtrot," Thomas Bosco, pengurus besar lapangan terbang itu, kepada pemberita. Ia berhenti kira-kira separuh ke bawah landasan 7,000 kaki.

Kathy Boles, penumpang kapal Boeing 737, berkata "pukulan kuat" boleh dirasai di dalam kabin apabila gear pendaratan gagal dan bahagian hadapan bergeser ke landasan.


Share this article :

Post a Comment

Penafian - Budak Conan tidak akan bertanggungjawab atas segala komen2 pelawat. Setiap komen adalah dari peribadi individu terbabit dan tak ada kena mengena dengan Budak Conan. Walaubagaimanapun sebarang komen yang mendapat bahtahan dari pelawat lain, Budak Conan akan pertimbangkan delete komen terbabit demi menjaga keharmonian pelawat secara keseluruhannya terutama komen lucah & iklan.

 
Support : Cara Gampang | Creating Website | Johny Template | Mas Templatea
Copyright © 2013. Budak Conan - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by CaraGampang.Com
Proudly powered by Blogger