Selamat Datang di Budak Conan

[GAMBAR] Sekitar Kelahiran 'Royal Baby' England

Tuesday, 23 July 20130 comments


Putera William dan isterinya meraikan kelahiran putera sulung mereka pada hari Isnin, yang menyediakan keluarga diraja dengan raja.

Orang ramai bersorak di hadapan pintu Istana Buckingham selepas pengumuman bahawa Duchess of Cambridge telah menghasilkan waris lelaki sihat seberat 3.8 kilogram.

Bayi yang belum dinamakan merupakan pewaris takhta ketiga dan selepas anak Ratu Elizabeth II yang Prince Charles, dan kemudian anak sulungnya William.

“Kami sangat gembira,” kata William, anak Charles dan mendiang Puteri Diana dalam satu kenyataan ringkas.

Presiden Amerika Syarikat Barack Obama dan isterinya Michelle turut mengucapkan tahniah manakala Kanada, antara 15 negara yang bakal diwarisi merupakan negara yang pertama untuk meraikan kelahiran bayi diraja.

Kate Middleton, 31 dan William pergi sekitar subuh ke Hospital London St Mary, Paddington, di tengah-tengah London.

“Yang Teramat Mulia The Duchess of Cambridge telah selamat melahirkan seorang anak lelaki pada 16:24 (1524 GMT),” kata Istana Kensington dalam satu kenyataan hanya lebih empat jam selepas dia melahirkan.

Ia adalah hospital yang sama bahawa mendiang Puteri Diana melahirkan William pada tahun 1982.

Kate, William dan bayi baru mereka akan berada di hospital semalaman, menurut istana di situ.

Ketibaan bayi diraja dan generasi baru untuk monarki British telah hangat dijangkakan sejak pasangan itu berkahwin pada 2011 selepas percintaan dekad-panjang.

Istana itu berkata nama kanak-kanak itu akan didedahkan kemudian, tetapi dia akan dikenali sebagai Prince of Cambridge.

Pakar mengatakan nama kegemaran adalah George dan James, nama tradisional untuk raja masa depan – walaupun mereka telah menjangkakan bayi perempuan akan dilahirkan.


Share this article :

Post a Comment

Penafian - Budak Conan tidak akan bertanggungjawab atas segala komen2 pelawat. Setiap komen adalah dari peribadi individu terbabit dan tak ada kena mengena dengan Budak Conan. Walaubagaimanapun sebarang komen yang mendapat bahtahan dari pelawat lain, Budak Conan akan pertimbangkan delete komen terbabit demi menjaga keharmonian pelawat secara keseluruhannya terutama komen lucah & iklan.

 
Support : Cara Gampang | Creating Website | Johny Template | Mas Templatea
Copyright © 2013. Budak Conan - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by CaraGampang.Com
Proudly powered by Blogger