Selamat Datang di Budak Conan

[KRISIS LAHAD DATU] TERKINI! Ops Daulat Dilancarkan!

Tuesday, 5 March 20130 comments


Berikut ialah antara petikan kata-kata berhubung 'Ops Daulat' yang dilancarkan pihak keselamatan negara ke atas pengganas asing bersenjata di Kampung Tanduo dekat Lahad Datu, Sabah Selasa.

* Serangan terhadap penceroboh di Lahad Datu diambil bagi mempertahankan maruah dan kedaulatan negara memandangkan usaha untuk mengelakkan pertumpahan darah tidak diendahkan oleh musuh.

*Saya berasa dukacita bahawa niat yang baik dan murni telah dibalas dengan tindakan menembak membunuh dengan cara yang sangat kejam yang dilakukan terhadap anggota polis kita. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

* Penceroboh di Lahad Datu boleh didakwa di mahkamah Malaysia kerana membunuh. - Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

* Malaysia sudah sentiasa bertolak ansur, pendirian tegas ini merupakan satu keadilan untuk semua pihak bagi mempertahankan kemakmuran Malaysia. - Presiden Persatuan Bekas Tentera Malaysia Datuk Muhammad Abdul Ghani.

* Masanya telah tiba untuk kita bertindak untuk mengelak lebih ramai anggota kita yang menjadi korban. - Naib Pengerusi Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia (MCPF) Tan Sri Lee Lam Thye.

* Selama ini kita telah membantu secara terbuka membenarkan mereka berada di Sabah mencari nafkah dan kerajaan juga sebelum ini menjadi orang tengah untuk berunding masalah di Selatan Filipina.

* Namun bukan sahaja mereka tidak menyanjung tinggi malahan menyusup masuk dan menembak mati pegawai keselamatan kita yang tidak berniat pun untuk membunuh mereka tetapi mahu berunding. - Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Tan Sri Zaman Khan.

-- BERNAMA


Share this article :

Post a Comment

Penafian - Budak Conan tidak akan bertanggungjawab atas segala komen2 pelawat. Setiap komen adalah dari peribadi individu terbabit dan tak ada kena mengena dengan Budak Conan. Walaubagaimanapun sebarang komen yang mendapat bahtahan dari pelawat lain, Budak Conan akan pertimbangkan delete komen terbabit demi menjaga keharmonian pelawat secara keseluruhannya terutama komen lucah & iklan.

 
Support : Cara Gampang | Creating Website | Johny Template | Mas Templatea
Copyright © 2013. Budak Conan - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by CaraGampang.Com
Proudly powered by Blogger