Selamat Datang di Budak Conan

Dugaan Mencabar KJ Dalam 1 Hari

Monday, 8 July 20130 comments


Menteri Belia dan Sukan yang baharu, Khairy Jamaluddin terpaksa menghadapi hari yang mencabar apabila beliau perlu berdepan dengan kes atlet Sukma yang didakwa merogol, kes langgar lari dan kes membawa masuk minuman keras ke perkampungan sukan Universiti Putra Malaysia (UPM) - semuanya dalam masa satu hari.

Khairy, terpaksa berurusan dengan rentetan berita buruk pada Ahad, bermula dengan kes langgar lari ketika acara larian amal yang dianjurkan oleh NTV7 di Bandar Utama.

Tiga pelari wanita cedera apabila mereka telah dilanggar oleh sebuah kereta ketika larian berlangsung yang mana Khairy sendiri yang melepaskan peserta.

Lim Lee Ling, 43, Lee Shiau Foon, 33, dan Lee Su San, 24, cedera apabila sebuah kereta Proton Iswara merah merempuh mereka selepas melakukan pusingan-U.

Khairy, melalui akaun Twitter beliau, menggesa pemandu untuk berhenti di balai polis berhampiran.

Pada kira-kira pukul 1.30 petang beliau mendedahkan nombor pendaftaran kereta terbabit dan menggesa pengikut-pengikutnya untuk berkongsi maklumat.

Selepas kejadian itu, Khairy terpaksa mengadakan sidang akhbar berikutan dakwaan rogol secara berkumpulan oleh pegawai tambahan pasukan bola baling Sukma.

Gadis 19 tahun itu mendakwa dia telah dirogol di perkampungan sukan di UPM pada 3 Julai lalu.

Tiga remaja lelaki telah ditahan oleh pihak polis.

Pada sidang media yang sama, Khairy turut menyebut tentang insiden lain yang melibatkan atlet Sukma.

Beberapa pegawai-pegawai dan peserta yang mengambil bahagian telah ditangkap membawa masuk alkohol dan minum di gelanggang bola keranjang di UPM.

Akhirnya, kira-kira pukul 5.45 petang, Ahli Parlimen Rembau ini menerima beberapa berita baik.

Beliau menulis di dalam Twitter, "Pasukan kita memenangi Kejohanan Bola Jaring Remaja Asia di Brunei menewaskan Sri Lanka dalam perlawanan akhir. Syabas!"
Share this article :

Post a Comment

Penafian - Budak Conan tidak akan bertanggungjawab atas segala komen2 pelawat. Setiap komen adalah dari peribadi individu terbabit dan tak ada kena mengena dengan Budak Conan. Walaubagaimanapun sebarang komen yang mendapat bahtahan dari pelawat lain, Budak Conan akan pertimbangkan delete komen terbabit demi menjaga keharmonian pelawat secara keseluruhannya terutama komen lucah & iklan.

 
Support : Cara Gampang | Creating Website | Johny Template | Mas Templatea
Copyright © 2013. Budak Conan - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by CaraGampang.Com
Proudly powered by Blogger